Den store havedag

Dagen startede med at lugte lidt ukrudt og derefter med at klippe roserne. Herefter var det tid til at samle alt haveaffaldet i en stor bunke. Det omfattede blade, kviste og alt andet, der skulle bortskaffes. Da indsamlingen var færdig, var det tid til at begynde at kompostere. Dette involverede at lægge alt haveaffaldet i en kompostbeholder og derefter blande det hele. Når komposten var blandet, var det tid til at tilsætte noget vand og lade den stå et stykke tid. Derefter var det tid til at begynde at plante nogle nye blomster. Først blev hullerne gravet, og derefter blev planterne sat ind. Da de var på plads, blev de vandet, og så var det tid til at gå videre til den næste opgave.

Næste opgave bestod af lugning af havens bede. Det betød, at vi fjernede alle uønskede planter, der voksede i bedene. Da alt ukrudtet var fjernet, var det tid til at lægge muld i bedene. Det betød, at der blev lagt et lag materiale oven på bedene, som skulle hjælpe med at holde på fugten og forhindre ukrudt i at vokse. Da muldlaget var på plads, var det tid til at vande bedene, og så var det tid til at gå videre til næste opgave.

Den næste opgave var at klippe hækkene. Det betød, at vi skulle bruge en hækkeklipper til at klippe alle for store grene tilbage. Da alle hækkene var klippet, var det tid til at gå videre til næste opgave.

Den sidste opgave for dagen var at slå græsplænen. Dette involverede brug af en græsslåmaskine.

Sådan kom vi af med haveaffaldet

Man producerer meget haveaffald på sådan en dag. Derfor anskaffede jeg afhentning af haveaffald, da jeg ikke selv orkede at tage det ud på lossepladsen. Haveaffaldsindsamlingstjenesten tager det med og komposterer det eller genbruger det til noget andet. Uanset hvad er det væk fra min have, og jeg behøver ikke at bekymre mig om det.

Når man bestiller afhentning af haveaffald, skal mann have for øje, at nogle tjenester indsamler kun bestemte typer haveaffald. De indsamler f.eks. kun blade og græs, eller de indsamler kun komposterbart affald. Sørg for at tjekke med din service, inden du booker, for at undgå overraskelser. Du kan eventuelt høre en nabo eller to, om de også skal have en havedag i nær fremtid. Så kan I sammen bestille afhentning af haveaffald og eventuelt spare nogle penge.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer