Er du sikret imod indbrudstyve i ferien?

Alarm teknologi imod indbrudFerien er over os i Danmark, og for nogle vil den formentlig også være det de næste par måneder. Ferie tid, er desværre også lig med flere indbrud i de danske hjem, da tyvene i mange tilfælde får frit spil – da folk ikke har sikret godt nok imod indbrud.

I dette indlæg vil vi prøve at komme med nogle gode råd til hvordan du kan sikre din bolig når du tager på ferie, samt komme ind på nogle af de teknologiske muligheder der findes til at forhindre uvedkommende adgang til din bolig.

Hvilke teknologier findes der anno 2014 imod indbrudstyve?

Der findes efterhånden en lang række af nye teknologiske alarm systemer, mm. Man kan vælge at udstyre sin bolig med.

Vi har prøvet at liste nogle af de sidste nye og fancy herunder:

  • Alarm system (klassiske) som begynder at larme hvis indbrudstyven rammer en sensor, eller varmen ændres i boligen.
  • Kameraer – som i dag kan streames direkte via din smartphone eller computer. Fx Logitech er kendte for at lave nogle indendørs kameraer som også virker når det er mørkt. Du finder mere info her: http://www.logitech.com/da-dk/video-security-systems
  • Dør/låsesystem som kan åbne og lukke via en App på din smartphone. Kan kombineres med video/foto snapper, som tager et billede af tyven når han bryder ind, samt røgmaskine mm. Det er firmaet Veisure.dk som tilbyder denne pakkeløsning, som må siges at være ret high-tech præget.
  • Rum sensorer/alarm med sim-kort – som ringer automatisk til vagtcentralen hvis nogen bryder ind. Fx tilbyder firmaer som G4S ligeledes rundering af vagt biler hvis alarmen skulle gå.

Andre gode råd til at holde tyvene væk

  • Snak med naboerne inden du tager på ferie, så de præcis ved hvornår du er væk. Fortæl dem om du forventer nogen personer i huset, mm. Så de fx kan se hvis lyset automatisk tænder sent på aften.
  • Lad vær og check-in og smid billeder på Facebook under din ferie, og især hvis din profil er delvis åben. Tyvene bruger også FB anno 2014!
  • Få huset til at se aktivt og beboet ud. Det kan b.la. Ved at efterlade opvask og lad hytten se generelt rodet ud indenfor.
  • Overvej at bruge smarte Apps til at styre dine elektroniske produkter imens du er væk, det vil give aktivitet i boligen.
  • Husk at skjul dine værdigenstand som tablets, mobiler, smykker, osv.

Du kan finder flere tips og råd i denne artikel: http://www.nettips.dk/it-sikkerhed-sitemap/1884-forebyggelse-mod-indbrud

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer