Gem en seng i skabet

en ultimative gadget til kontoret er et skab, som kan gemme på en seng, så du kan overnatte på kontoret når du har lyst. Du kender det nok fra Pyrus julekalenderen, hvor den gamle Hr. Bertramsen har en seng gemt i skabet, uden at de andre ansatte ved at han sover der om natten.

En sådan seng hedder en Wall bed eller en Murphy bed. Der er mange udformninger og slags. Nogle folder op på væggen, lidt som vi kender det var borde i campingvognen, mens andre er lidt mere avancerede. Du kan finde alle modellerne hos Muprhy Bed HQ, og her er nogle af de lidt mere populære modeller.

Sengen der gemmes væk i et skab

Dette er den klassiske Murphy bed, som den blev opfundet af William Murphy i starten af 1900 tallet. William Murphy måtte ikke invitere sin pige-ven op på værelset, da det var meget ilde set, at en fyr inviterer sin veninde ind på et værelse hvor der var en seng. Så han lagde hovedet i blød, og kom op med den første sammenklappelige seng – som derfor blev opkaldt efter ham.

Disse typer opereres normalt med to stempler (pistons), som hjælper med at balancere vægten, så den ikke falder ned over personen om dagen, hvilket også er vigtigt, hvis man fx. har børn i huset, som kunne finde på at lege med sengen.

Modellen der klappes op sidelæns

Der er også modeller, som klappes op sidelæns. De er lidt lettere at folde op, og ofte monterer man et skrivebord på bagsiden, så man har mulighed for at bruge rummet til at arbejde eller lave lektier om dagen, når sengen er klappet væk. Det er en meget smart løsning til børneværelset fx. da børn har lettere ved at klappe sengen om sidelæns.

Denne model er ofte blot skruet direkte ind i væggen, og dermed kan den blive meget stabil ligesom de almindelige modeller.

De kan også fås som køjeseng, så der er to senge, som klappes op ovenover hinanden, det kan være meget smart i en lille lejlighed, hvor børnene må dele værelse, for på den måde får man virkelig udnyttet pladsen både på gulvet og i højden op mod loftet.

Der er også mange der bruger disse til gæsteværelser, hvor man har lyst at bruge rummet til noget andet end soveværelse til daglig. Fx. kan man bruge det til kontor eller bibliotek, så det ikke skal stå ubrugt i hverdagen.

Moderne modeller fra Italien

Et af de mere moderne og stilrene brands er fra Italien, og dette mærke hedder Clei. De har nogle utrolig lækre og slidstærke modeller. De har en lang række murphy beds, som hver især har deres fordele og muligheder. En af de mest populære kan klappes op, og så kommer der automatisk et bord frem under, som kan bruges i løbet af daten.

Der er også en variant, som gemmer et reolsystem bag sengen, og derved giver mulighed for at gemme senge i stuen, så man ikke bemærker at der er en soveplads inde bag ved systemet.

Denne seng kan købes mange steder i USA, og i Danmark kan den købes hos smart-rooms.dk.

Du kan se en af modellerne her, som netop er en dobbeltseng der folder op, og under kommer der et spisebord / arbejdsbord frem, som kan bruges til kontor eller køkkenet om dagen:

Man kan også bygge sin egen model, og der er masser af muligheder for at få hjælp online. På Murphybedhq.com kan du finde tegninger og DIY planer til at hjælpe dig igang med projektet.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer