Firmaer genbruger brugte computere

Hvis du har set TV-reklamer de sidste par måneder, så har du sikkert set reklamen om Kasper der skal bruge en ny computer. Firmaet der står bag er refurb.dk, som sælger brugte computere.

I reklamen møder man karakteren Kasper, som er ude efter at finde en ny computer, men alle de nyeste computere ligger lidt over prislejet, og det betyder, at han kæmper lidt med at finde en relevant model. Speaket kører nogenlunde sådan:

Her er Kasper, han skal bruge en ny computer. Desværre ligger alle de bedste nye computere lidt over budgettet. Men Kasper finder Refurb, som sælger genbrugte kvalitetscomputere og tablets.

Alt bliver testet og optimeret hos Refurb og inkluderer fuld garanti og returret. Dvs. at du kan købe en computer til halv pris uden risiko med god kundeservice. Fx. en professionel køreklar dell bærbar med windows 7 for 1399, tjek selv på refurb-D-K, IT til privat og erhverv.

Du kan også se reklamen her:

Ny trend indenfor flere produkter

Det er dog ikke kun computere som genbruges i stor stil, det er også fx. iphones, som du kan finde her. Det er en tendens som går meget godt hånd i hånd med den stigende miljøbevidsthed hos danskerne. I stil med at vi køber mere fair trade og økologisk, bliver vi også mere opmærksomme på hvad det er vi får med hjem, når vi shopper, og særligt indenfor IT og computerudstyr er der en stor forskel at gøre for vores miljø.

Det er nemlig en stor belastning for vores miljø at producere elektronisk udstyr, og særligt i bærbare computere skal der mange sjældne stoffer til og en meget stor mængde fossilt brændstof for at producere blot en enkelt maskine.

Stor vækst indenfor brugte bærbare

I følge Refurb er det særligt de bærbare computere der ryger mange af. De har arbejdet med at opkøbe genbrugt it udstyr i snart 8 år, og konceptet er faktisk ganske enkelt. Der opkøbes store partier computere fra store firmaer og leasingselskaber i hele Europa, og disse klargøres i eget værksted, så alle data slettes og ofte opgraderes dele som ram og harddisk efter kundens ønsker og behov.

Det er professionelt udstyr, og det betyder at man får en computer, som er bygget til at holde i mange år. Mange computere i dag holder kun ganske få år, men modellerne der sælges til IT virksomheder og til leasing er af en anden kvalitet, det er den professionelle serie, som du typisk finder hos Lenovo (tidligere IBM) Thinkpad serien.

Mange af os kender Thinkpads fra tiden da IBM lavede dem, og ligesom macbooks holder de typisk i 5-7 år i stedet for de få år vi forventer af en computer fra consumer-segmentet hos fx. Acer.

Der produceres hvert år ca. 50 mil. tons IT affald på verdensplan, og en computere holder i gennemsnit 2 år i dag, hvor det blot for 10 år siden var nærmer 6-7 år. Det er en rigtig kedelig tendens, så det er skønt, at der findes alternativer som fx. Refurb, som netop er med til at vende denne tensens.

90% af indmaden i en computer kan genbruges direkte, og samtidig er det 80% af den energi en computer forbruger, der går til fremstillingen af den, så det er meget afgørende, at vi bliver bedre som samfund til at genbruge og recycle vores elektriske apparater, så vi ikke overbelaster vores klode.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer