Laserskæring skaber unik kunstpavillon

Hvad rimer på kunstpavillon? Se, det gør laserskæring såmænd. Nu sidder I måske og undre jer lidt, men den er god nok – det kan vi nemlig bevidne. Forleden pakkede vi, holdet bag dansk-texel.dk, tasken og drog ud på felttur. Vi havde behov for at få lidt ny inspiration, og så var vi også interesseret i at undersøge, om der i det hele taget fandtes nogle kunstinstallationer her i landet, som har benyttet laserskæring, f.eks. til formgivning af skulpturel karakter eller måske endda som led i udformning af hele bygningsdele.

Det handler om at skabe funktionelle forbindelser

Og minsandten om vi ikke havde heldet med os ovre i det jyske i en lille landsby kaldet Videbæk. Lige dér ganske få kilometer fra Esbjerg ligger Vestjyllands Kunstpavillon, Arne Haugen Sørensen Museum, som er tegnet af den berømte danske arkitekt Henning Larsen. Sidstnævnte var især kendt for at bruge metaller i sine arkitektoniske værker, og det er blandt andet her, at laserskæring blev benyttet i stor stil.

Det fornemmer man også, når man betragter museet udefra med dets skæve hvidmalede vinkler og indbyggede glaspartier. Udefra står museets bygning snorlige i skønne grønne omgivelser, men de skæve vinkler, som omkranser glaspartierne, skaber en unik dynamik i rummet, som sjældent er set andre steder. Det naturskønne og rekreative museumsområde huser også en lille å, som bidrager med alverdens dyreliv og anden kreativitet.

Da man fik muligheden for det, valgte man at bygge en lille gangbro over året, og det var selvfølgelig kun naturligt at benytte samme materialer og laserskæring, som man havde valgt til selve museet. På denne måde fik man fremhævet funktionaliteten imellem de to kunstværker og skabt den røde tråd.

Mekoprint er firmaet bag den kunstneriske laserskæring

Vi var meget begejstret over dette lille museum, så vi vil selvfølgelig gerne dele denne oplevelser med jer ude, og samtidig opfordre jer til at tage til Videbæk og besøge Vestjyllands Kunstpavillon. I vil bestemt få en særlig kunstnerisk oplevelse – ikke mindst grundet museumsbygningens fantastisk flotte laserskæring, som Mekoprint i sin tid stod for. Det firma eksisterer dog endnu, så hvis I selv får lyst til at kaste jer ud i et kunstprojekt med metaldele eller laserskæring, så skal I bare tage fat i Mekoprint – de har nemlig forstand på det.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer