Nye 64bit superchips forventes på markedet i 2014

Nye 64bit chipsDet ser nu endelig ud til at Apple kan få lidt konkurrence på deres nyeste iPhone 5s, som er den eneste smartphone med den såkaldte 64bit chip installeret.

På den seneste Mobile World Congress i Barcelona fremviste flere af de store mobil-producenter nemlig en række af nye 64bit chips, som forventes at ramme markedet her i starten af 2014.

Ligeledes har Intel været ude og præsentere deres nyeste Merrifield chip, hvilket må anses for et forsøg på at komme mere ind på smartphone markedet, hvor de har haltet bagefter deres konkurrenter, i det at de fleste smartphone firmaer bruger andre chip leverandører. De har dog lavet aftaler med store giganter som Lenovo, Asus og Foxconn om produktion af x86 relaterede produkter, hvilket også kan indebære smartphones.

Flere firmaer følger efter

Qualcomm som producere Snapdragon chipsne er ligeledes på vej med en nyere model som de har valgt at kalde Snapdragon 615, og som kommer med otte kerner, og ligeledes har en model 610 med quad-core-chip.

MediaTek som er kendt for prisbillige chips og produktion til mere simple mobiltelefoner har også annonceret en ny chip 64-bit chip som er på vej. Denne chip skulle eftersigende have integreret LTE, mulighed for 1080p video samt understøttelse af 16 megapixel kamera.

Nvidia er også på trapperne med en 64-bit ARM chip som de har døbt Tegra K1, og de forventes at være implenteret i de første smartphones og tablets til efteråret.

Konklusion

Alt i alt – ser det ud til at iPhone 5s får konkurrence, hvilket er sundt for markedet – og for os nørder som blot ønsker at få de bedste og hurtigste smartphone produkter. Det bliver spændende at følge denne udvikling i 2014, og vi følger op på disse nye chips og produkter efterhånden som de rammer markedet.

Kilde: Computerworld.dk 


Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer